X

Πώς θα φτιάξεις το Tequila Sunrise

Η συνταγή για το ιδιαίτερο cocktail με τεκίλα.

Όλοι έχουν ακούσει για το Tequila Sunrise, ένα από τα δημοφιλέστερα cocktails όλων των εποχών. Το παράδοξο είναι ότι ελάχιστοι το έχουν δοκιμάσει. Ίσως γιατί ζούμε πλέον στην εποχή του amaro, των παλαιωμένων ουίσκι και των low-ABV επιλογών. Αν ανήκεις ωστόσο στην κατηγορία εκείνων που απολαμβάνουν το εν λόγω tequila cocktail, έχεις το σεβασμό μας. Το κλασικό combo από τεκίλα, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη φαινομενικά μοιάζει να βρίσκεται εκτός μόδας εδώ και αρκετό καιρό. Πιθανότατα, ίσως και να έχεις στο μυαλό σου το παλιομοδίτικο και πολύ συχνά κακοφτιαγμένο ποτό με τα χρώματα του ήλιου την ώρα που δύει στον κόλπο του Μεξικό και φιλοξενείται εντός ενός ψηλού ποτηριού Collins. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. To Tequila Sunrise φτιάχτηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1930 στο μπαρ του Arizona Biltmore Hotel, στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, από τον bartender Gene Sulit. Η αρχική του εκδοχή περιείχε τεκίλα, creme de cassis, χυμό lime και σόδα. Η απλοποίηση του cocktail έγινε στις αρχές της δεκαετίες του 1970 από τους Bobby Lozoff και Billy Rice στο μπαρ Trident στο Sausalito της Καλιφόρνια. Οι δυο τους ήταν αυτή που προσέθεσαν τη γρεναδίνη και τον χυμό πορτοκαλιού, διατηρώντας μόνο την τεκίλα από την προϋπάρχουσα συνταγή. Στο Trident βρέθηκε ένα βράδυ του 1972 ο Mick Jagger, ο οποίος δοκίμασε το ποτό και ενθουσιάστηκε με αυτό. Αρχικά, ο frontman των Rolling Stones είχε ζητήσει μία απλή Margarita αλλά ο Lozoff επέμεινε να δοκιμάσει το signature του καταστήματος. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μετονομαστεί το αμερικάνικο tour των Stones σε Cocaine and Tequila Sunrise Tour - και φυσικά έμεινε στην ιστορία. Αυτό ήταν και η απαρχή της δημοφιλίας του ποτού. Μάλιστα, η Jose Cuervo (χορηγός του θρυλικού συγκροτήματος) κυκλοφορούσε για αρκετό διάστημα έχοντας τη συνταγή στην ετικέτα του πίσω μέρους της φιάλης της.

Υλικά

1 1/2 μεζούρα τεκίλα

3 μεζούρες φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

1/4 μεζούρας γρεναδίνη

Εκτέλεση

Βάζεις την τεκίλα και το χυμό πορτοκαλιού στο σέικερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο και ανακινείς.

Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass.

Προσθέτεις τη γρεναδίνη και αναδεύεις ελαφρώς. Γαρνίρεις, προαιρετικά, με maraschino cherry.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.