Υλικά
1300 γρ. ροδοπέταλα από τριαντάφυλλα
1 κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα (να μην διαλυθούν).
Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια τα τρίβουμε μαζί με τη ζάχαρη, ώστε να γίνουν ένα μείγμα και τα βάζουμε σε ένα βάζο.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες περίπου.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.