Υλικά
25 φύλλα δάφνης
500 ml τσίπουρο
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε γρήγορα τα φύλλα της δάφνης, για να μη χάσουν τα αρωματά τους, και τα στεγνώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα.
Βάζουμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και ρίχνουμε το τσίπουρο.
Κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα.
Καλό είναι να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία, για να μη ξεχάσουμε ποια ημέρα πρέπει να βγει.
Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου, και κατεβάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα με τα φύλλα και το τσίπουρο.
Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες στο ίδιο σημείο. (Βάζουμε άλλο αυτοκολλητάκι).
Μετά 20 ημέρες, φιλτράρουμε το λικέρ με διπλό φίλτρο χάρτινο του καφέ και το ξαναβάζουμε στη γυάλα να ξεκουραστεί για 3 μήνες.