Υλικά
1 1/2 λίτρο νερό
750 γρ. ζάχαρη
8 ξυλαράκια κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Στην αρχή θα βγάλει λίγο αφρό που πρέπει να τον αφαιρέσουμε.
Η φωτιά θα είναι στο φουλ συνέχεια.
Γύρω στη μισή ώρα περίπου θα δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δέσει αρκετά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Όσο είναι ζεστό το σουρώνουμε, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει και δεν θα είναι εύκολο να σουρωθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Θα γίνει ένα πολύ παχύρρευστο σιρόπι.
Το βάζουμε σε μπουκάλι κατά προτίμηση γυάλινο. Διατηρείται εντός και εκτός ψυγείου.
Για να την απολαύσουμε, βάζουμε σε ποτήρι 1/3 κανελάδα και συμπληρώνουμε τα 2/3 με νερό ή θρυμματισμένο πάγο.