Υλικά
1 ξύλο κανέλα
600 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη
10 μεγάλα πορτοκάλια
700 ml βότκα
250 ml κονιάκ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια.
Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Αν έχει μείνει πάνω στο πορτοκάλι το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ.
Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ.
Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.
Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα.
Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.
Ρίχνουμε και την κανέλα.
Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.
Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ.
Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.