Υλικά
7 πορτοκάλια
1/5 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο (που κλείνει καλά) μαζί με το τσίπουρο και ένα φλιτζάνι από τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο.
Το αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα.
Όταν περάσει η βδομάδα, βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 500 γρ. νερό μαζί με την κανέλα και τα μοσχοκάρφια για ένα 5λεπτο.
Προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο με το τσίπουρο και το αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα, ανακινώντας κάθε μέρα.
Σουρώνουμε καλά το λικέρ και το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι.