Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
 - 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 - 100 γρ. βούτυρο
 - 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 - 3-4 κουταλιές σούπας κακάο
 - 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
 - 1 κουταλιά σούπας κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
 - 2 αυγά (προαιρετικά)
 
Οδηγίες
- Λιώσιμο σοκολάτας: Σε ένα μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
 - Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, θρυμματίστε τα μπισκότα και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα καρύδια (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά.
 - Προσθέστε τη σοκολάτα: Ρίξτε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε το κονιάκ ή το ρούμι αν το επιθυμείτε.
 - Δημιουργία του κορμού: Απλώστε το μείγμα σε ένα κομμάτι μεμβράνης ή αλουμινόχαρτου. Δώστε του σχήμα κορμού και τυλίξτε το σφιχτά.
 - Ψύξη: Τοποθετήστε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να σφίξει καλά.
 - Σερβίρισμα: Όταν είναι έτοιμος, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τον καλύψετε με σοκολάτα.