Follow us

Trifle με φρέσκα κεράσια, μαρέγκα και σιρόπι σοκολάτας

Trifle με φρέσκα κεράσια, μαρέγκα και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκα κεράσια

1 έτοιμη μαρέγκα διαμέτρου 20 εκ. ή 4 μικρές διαμέτρου 7 εκ.

Για την κρέμα βανίλιας*

500 ml γάλα

100 γρ.  ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

1 κ.σ βούτυρο

1 δόση βανιλίνη

Για το σιρόπι σοκολάτας *

400 γρ. κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. λικέρ τσέρι

Για γαρνιτούρα: φρέσκος δυόσμος

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα.

Κρατάμε 10 ολόκληρα κεράσια, κόβουμε τα υπόλοιπα στη μέση και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Σπάμε τη μαρέγκα σε άνισα κομμάτια.

Φτιάχνουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανιλίνη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν καλά.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αργά και σταδιακά το μισό γάλα στο μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας έντονα με τον αβγοδάρτη (είναι η ίδια τεχνική που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε αβγολέμονο ώστε να μην ψηθεί το αβγό και κάνει κομπάκια).

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη που πρέπει να ακουμπάει στην επιφάνεια της (για να μην πιάσει κρούστα) και τη αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Φτιάχνουμε το σιρόπι: λιώνουμε την κουβερτούρα σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που.

Φτιάχνουμε το γλυκό: μοιράζουμε τη μαρέγκα σε ποτήρια και από πάνω βάζουμε κουταλιές από την κρέμα.

Τοποθετούμε λίγα κεράσια και περιχύνουμε με σιρόπι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με 1 -2 ολόκληρα κεράσια και 2 φύλλα φρέσκου δυόσμου. *Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα βανίλια στιγμής και έτοιμο σιρόπι σοκολάτας

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.