X

Τούρτα Παγωτό με Φράουλες και Καρύδα

Μία παγωμένη τούρτα με εύκολη μπισκοτένια βάση, που πετυχαίνει ακόμα και αν δεν έχεις ταλέντο στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά

1½ πακέτο μπισκότα (όποια σας αρέσουν)

5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

500 γρ. φράουλες

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. γάλα φρέσκο

2 βανίλιες

4 κρόκους αυγών

2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 φλιτζ. καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, πατώντας ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 10' στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με το ½ φλιτζ. ζάχαρη. Τις αφήνουμε γύρω στη 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε αντικολλητικό κατσαρολάκι.

Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε μετά κουταλιά κουταλιά το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το δένουμε.

Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα των αβγών.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τις φράουλες (χωρίς το ζουμί τους!) και την καρύδα (αν δεν μας αρέσει, την παραλείπουμε) και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση και το παγώνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.

Στολίζουμε με τριμμένη καρύδα και φρέσκες φράουλες.

Tip

Όταν φτιάχνουμε κρέμες με αυγό, η θερμοκρασία μας καλύτερα να είναι από το μέτριο προς το χαμηλό, για να ελέγχουμε καλύτερα το αποτέλεσμα και να μην ψηθεί το αυγό.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr.

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.

Παγωτό Κανέλα

Η πιο εύκολη συνταγή για χειροποίητο παγωτό με γεύση κανέλα.