Follow us

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

ΠΑΓΩΤΟ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

500 γρ. γάλα

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κεράσια με την κρέμα γάλακτος.

Ενσωματώνουμε τον πολτό στο μίγμα με το γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα κλειστό, κατά προτίμηση μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη. Θα χρειαστούν 2-3 ώρες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.