Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντοματίνια
500 γρ. κολοκυθάκια σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
100 γρ. τριμμένη φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα ταψί φούρνου τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
Ραντίστε τα με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τον βασιλικό, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα στους 180°C για 20'.
Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και σουρώστε το.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αδειάστε το κριθαράκι και τα ψητά λαχανικά και ανακατέψτε.
Πασπαλίστε με τη φέτα, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε στο γκριλ για 5'-6'.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Για τέλειο γιουβέτσι, μαγειρέψτε το κριθαράκι σε τριπλάσια ποσότητα νερού ή σάλτσας σε σχέση με το βάρος του.