Υλικά
υλικά για 6 άτομα
18 κανελόνια
400 γρ. τρυφερό σπανάκι
250 γρ. ανθότυρο
150 γρ. ρικότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
400 γρ. πολτό από φρέσκες ντομάτες
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε αν χρειάζεται και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σε φαρδειά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2', προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.
Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1' το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4'-5'.
Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3'-4' (μέχρι να ψηθούν al dente) στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.
Τα γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά.
Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως.