Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό ανάμικτα μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κρόκους αυγών
125 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ρίξτε τη μουστάρδα διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε 1 λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 50'.
Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με τον άνηθο και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού.
Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήστε στην εστία μέχρι να δέσει ελαφρά και σερβίρετε.
Συνοδέψτε προαιρετικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Tip
Το "εναλλακτικό αυγολέμονο" με την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού δίνει ωραία γεύση και πλούσια υφή στη σάλτσα.