![ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ](https://tasty.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/763x736/cu385x532/0,134,385,503/pad/both/7b/7b33f9e5f9584b5c8e1381b8ffe5b8ba.jpg?a.sharpen=2&a.radiusunits=1000&quality=90&404=default&v=2)
Υλικά
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο για σουβλάκι
3 ξερά κρεμμύδια και 3 κόκκινες πιπεριές κομμένα για σουβλάκι
Για τη μαρινάδα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. μέλι
2 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 πρέζα σκόνη σαφράν
αλάτι, πιπέρι
Για τη συνοδευτική σάλτσα
1 φλιτζ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα σκόνη σαφράν
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βάλτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε το να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
Περάστε σε καλαμάκια για σουβλάκι τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Ψήστε τα στο γκριλ ή στη σχάρα.
Ανακατέψτε τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.