Υλικά
500 γρ. μικρά άσπρα φασόλια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα τριμμένα
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο σέλερι
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 χωριάτικα λουκάνικα (200 γρ. συνολικά)
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα.
Βάλτε τα φασόλια με τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίξτε 1 λίτρο νερό.
Διαλύστε τον πελτέ σε λίγο νερό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και το σέλερι και μαγειρέψτε τα, χωρίς να αλατίσετε, σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Αλατίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.
Κόψτε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες. Σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και ανακατέψτε τα με τα βρασμένα φασόλια.
Αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε στους 180°C για 30 λεπτά.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Για να μη λιώσουν τα φασόλια στο μαγείρεμα, προσθέστε λίγη ζάχαρη ή μέλι.