Υλικά
1 συσκευασία χυλοπίτες χωριάτικες
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 διπλό στήθος από κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γλ. θυμάρι
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
200 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το θυμάρι και το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τα φέρνουμε μερικές βόλτες μέχρι να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20'.
Τη θέλουμε ζουμερή αλλά χωρίς υγρά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις χυλοπίτες για 1'-2' και τις στραγγίζουμε.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί βάζουμε τις χυλοπίτες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα μισά τυριά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και το μίγμα των αβγών και ψήνουμε για 40'-45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.