Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων μακαρονάδων που απαιτούν μόνο τριάντα λεπτά από τον χρόνο σου. Δες περισσότερα παρακάτω.
Λιγκουίνι με Παρμεζάνα
Υλικά
- 100 γρ. Parmigiano Reggiano, συν έξτρα για το σερβίρισμα
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 κ.γ. ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Τρίβεις στο λεπτό τρίφτη το Parmigiano Reggiano και το αφήνεις στην άκρη.
- Μαγειρεύεις τα λιγκουίνι, ιδανικά al dente.
- Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμυδάκι για περίπου 2'.
- Προσθέτεις το κρασί στο τηγάνι και ανακατεύεις για ακόμη 2', βάζοντας σε αυτό και 3 κ.γ. από το νερό που είχαν βράσει τα λιγκουίνι.
- Ρίχνεις στο τηγάνι το Parmigiano Reggiano και ανακατεύεις ελαφρώς προκειμένου να δημιουργηθεί η σάλτσα.
- Μοιράζεις σε πιάτα τα λιγκουίνι, με τη σάλτσα από πάνω.
- Προσθέτεις έξτρα φύλλα παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού και σερβίρεις.
Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 12 ντοματίνια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
- Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το σπανάκι, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κοτόπουλου και σερβίρετε. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Μακαρόνια με Ντομάτα και Βασιλικό
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
Για την σάλτσα
- ντομάτες
- βασιλικό φρέσκο ή ξηρό
- λίγο λάδι
- αλάτι
- κύβο από ζωμό βοδινού ή λαχανικών
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε κατά τον γνωστό τρόπο μαγειρέματος τα μακαρόνια και κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα βασιλικού με όλα τα παραπάνω υλικά.
- Επίσης αν μας αρέσει προσθέτουμε και λίγο σκόρδο ή κρεμμύδι.