X

Ξινόπικρη σαλατούλα

Η νέα συνταγή για τις σαλάτες; Ανακατεύουμε, χωρίς δισταγμό, διάφορες ποικιλίες σαλατικών, άγριες και ήμερες, και συνδυάζουμε τα πιο απρόσμενα υλικά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα θα το απολαύσετε στις σελίδες μας και στο τραπέζι σας.

Υλικά

Υλικά

Ρόκα

κόλιανδρος

ξινολάπαθα

φύλλα σιναπιού (μουστάρδας)

μυρώνια

τσάιβς (σχοινόπρασο).

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε τα υλικά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε μια σος από ανηθέλαιο, που ετοιμάζουμε μόνοι μας.

Στρώνουμε τη σαλατούλα στο κέντρο ενός πιάτου και γύρω γύρω την περιχύνουμε με χυμό κίτρινης και κόκκινης πιπεριάς.

Ανηθέλαιο
Ζεματάμε ένα ματσάκι άνηθο, το σουρώνουμε και όταν κρυώσει το χτυπάμε στο μπλέντερ, με κάποιο αδύνατο σε γεύση σπορέλαιο (π.χ.

ηλιέλαιο).

Το αφήνουμε δύο μέρες το σουρώνουμε και πετάμε τον άνηθο, προσθέτουμε μερικές σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το κρατάμε, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε, σε δροσερό μέρος.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας.

που εμφανίστηκε σαν διάττων στο Puerto Collina -θα τον βρείτε σε λίγο καιρό στο «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης», που θα ανοίξει στο κήπο της κάβας «Vinifera», στην Κηφισιά- είναι ένας σεφ που σίγουρα πρόκειται να συζητηθεί πολύ τα επόμενα χρόνια.

Φέρελπις, απολύτως δημιουργικός, υπέγραψε ένα από τα πιο ευφάνταστα και γευστικά πιάτα του καινούργιου χρόνου, το napoleon σολομού με κάρι!

Καθώς είναι Κύπριος γνωρίζει απόλυτα τα μυστικά της σαλάτας.

Ξέρετε, βέβαια, πως οι Κύπριοι μάς «κατηγορούν» -και δικαίως- πως εκτός από «καλαμαράδες» που είμαστε, δεν ξέρουμε και από σαλάτα.

Ας ακολουθήσουμε τα μυστικά του Χριστόφορου, μήπως τελικά τους διαψεύσουμε.

Βέβαια, ο ίδιος εκπαιδεύτηκε δίπλα στο μεγάλο αστέρι του Σικάγου, τον Τσάρλι Τσόντα, και έτσι θα ανακαλύψουμε και πάλι την Ευρώπη μέσω Αμερικής, όπως έγινε και για το ελαιόλαδο.

Η πρότασή του δίνει την τελευταία λέξη της μόδας στα γαστρονομικά εστιατόρια Αμερικής και Ευρώπης!: οι μικρές σαλατούλες μυρωδικών, με υπέροχο άρωμα και εναλλαγές υφής.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.