X

Κοτόπουλο Κιέβου

Σχεδιάσαμε ένα δείπνο ‘40s με all tίme classic σπεσιαλιτέ τnς γαλλικής και της καλής αμερικάνικης κουζίνας.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

6 κ.σ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.γλ. χυμός λεμονιού

1 κ.γλ. ψαλιδισμένα φυλλαράκια τσάιβς (σχοινόπρασο)

4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, σε φιλέτο πάχους 2,5-3 εκ., με το δέρμα τους

1 φλιτζ. αλεύρι

1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

1 αβγό χτυπημένο

Αλάτι και πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Ζωμός

Κόκαλα από ένα κοτόπουλο

65 γρ. βούτυρο

Ένα καρότο σε ροδέλες

Ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 φύλλο δάφνη

1 φύλλο σέλινο

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε ζωμό κοτόπουλου, σοτάροντας για λίγο σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά σε 65 γρ.

ηλιέλαιο και αντίστοιχη ποσότητα βούτυρο.

Όταν ροδίσουν αρκετά, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μιάμιση περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από τρυπητό και κρατάμε το ζωμό.

Βάζουμε το ζωμό να σιγοβράζει και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα από κοτόπουλο για να βράσουν σκεπασμένα για 8 λεπτά.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε.

Στο μεταξύ, έχουμε αναμίξει σε ένα μπολ το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν ανακατευτούν καλά, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε τέσσερα χοντρά «κορδόνια», μήκους 7-8 εκατοστών.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και διπλώνουμε από ένα «κορδόνι» μέσα σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου, ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα, τυλίγοντάς το εντελώς.

Ανοίγουμε με προσοχή τη μία πλευρά του δέρματος και τοποθετούμε εκεί με προσοχή το κορδόνι.

Πιάνουμε τις άκρες κάθε φιλέτου με οδοντογλυφίδες, για να βεβαιωθούμε ότι έκλεισε καλά.

Αλευρώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το αβγό και μετά από τη γαλέτα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180 °C και τηγανίζουμε ένα ένα τα φιλέτα για πέντε λεπτά περίπου.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 εναλλακτικές συνταγές με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο είναι αξία, όμως μπορείς να το απολαύσεις και με εναλλακτικούς τρόπους: σε κροκέτα, πίτα ή ως κοτοσαλάτα.

Εξωτικό Κοτόπουλο

Η συνταγή για εξωτικό κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Φρικασέ

Η συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ.

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.