Υλικά
Υλικά (για 8-10 άτομα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. λάδι
2 κ.γλ. λιωμένο σκόρδο
2 κ.σ. μπούκοβο
1 κιλό τορτελίνι με γέμιση κρέατος
1 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί (π. χ., Chianti)
1 κ.σ. βούτυρο
2 φλιτζ. φουντούκια κοπανισμένα
Παρασκευή
Βράζουμε το νερό μαζί με αλάτι.
Ρίχνουμε τα τορτελίνι και τα βράζουμε στο μισό χρόνο απ ότι γράφει η συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι και το μπούκοβο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δύο φλιτζάνια κρασί.
Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρασί.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κρασί.
Μόλις τα τορτελίνι βράσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τους προσθέτουμε το βούτυρο.
Όταν αυτό λιώσει, τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τα φουντούκια.