X

Σπαράγγια με σάλτσα ολλανδική (sause hollandaise)

Καραγάτσnς, Τσίρκας, Μποστ, Ταχτσής, Καρυστιάνn, Καραπάνου, Ξανθούλnς, Μιχαλοπούλου. Βάζουμε σελιδοδείκτη στα Βιβλία τους και ανοίγουμε την κουζίνα τους! Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας», παρουσιάζουμε τις copyright συνταγές οκτώ best seller Ελλήνων λογοτεχνών - με σκηνικό τn fiction τους.

Υλικά

Υλικά

1 κιλό σπαράγγια φρέσκα


Σάλτσα

5 κρόκοι αβγών

Αλάτι, πιπέρι άσπρο

Λίγη πάπρικα

250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

2 λεμόνια (χυμός)

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα σπαράγγια.

Κόβουμε το κάτω μέρος.

Τα χωρίζουμε κάθε 6-8, ανάλογα με το πάχος τους, και τα δένουμε με χοντρή κλωστή για να μη σπάσουν στο βράσιμο.

Τα βάζουμε όρθια στην κατσαρόλα, αφήνοντας το πάνω μέρος τους έξω από το νερό, για να βράσει καλά το κάτω μέρος τους, το πιο σκληρό.

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Πετάμε το-νερό.

Αυτό γίνεται γιατί καμιά φορά είναι λίγο πικρά.

Μετά, βράζουμε νερό, υπολογίζοντας 1 λίτρο 1 κουταλιά της σούπας αλάτι Στο νερό αυτό βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι το κάτω μέρος τους να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό.

Επειδή το κάτω μέρος χρειάζεται περισσότερη ώρα, μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να αφαιρέσουμε λίγο νερό, για να μη λιώσουν οι κορυφές τους.

Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κατά μήκος σε μακρόστενη, ζεστή πιατέλα.

Σάλτσα: Είναι αρκετά ευαίσθητη και θέλει προσοχή για να πετύχει Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας νερό με λίγο αλάτι Το αφήνουμε να βράσει

Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο.

Βγάζουμε το νερό από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει ρίχνουμε τους κρόκους.

Σε μπεν-μαρί ακουμπάμε το σκεύος με τη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα.

Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά.

Μποστ: Σπαράγγια με σάλτσα ολλανδική

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.