Υλικά
Υλικά (για μία μπαβέτ)
1 bavette d’aloyau (άνω τμήμα του τοιχώματος της κοιλιάς, μυς έσω λοξός κοιλιακός)
1 κ.σ. καυτερή πάστα πιπεριάς harissa
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
300 ml ελαιόλαδο
100 ml λεμόνι
1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών (με πιπέρι Σετσουάν, κανέλα, μαραθόσπορο, γαρίφαλο, αστεροειδές γλυκάνισο)
Μερικές σταγόνες Worcestershire sauce και μερικές τεκίλα
½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη Muscovado (μαύρη και σχεδόν υγρή)
2 φύλλα λεμονιάς
Παρασκευή
Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνετε την bavette να αρωματιστεί για περίπου μία ώρα.
Mαρινάδα για μια bavette d’aloyau, ψημένη στη σχάρα saignante: Ιδιαίτερα η μπαβέτ είναι ένα πιο σκληρό αλλά γευστικό κομμάτι κρέας, που ζητάει τόσο το ελαιόλαδο όσο και το λεμόνι για να μαλακώσει.
Παρατηρήστε πόσο η ζάχαρη απαλύνει την καυτερή γεύση της πάστας πιπεριάς.