Follow us

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΙΡΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (ελιά, χτένι ή ποντίκι) σε μεγάλες μπουκιές

1 φλιτζ. & 3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξύλο κανέλας

1 ποτήρι μπίρα

300 γρ. ρύζι καρολίνα

6 τσακώνικες μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 γεμάτο κ.γλ. ζάχαρη

μερικά κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το μοσχάρι, μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με την μπίρα και την αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ντομάτα και τη ζάχαρη, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Όσο ψήνεται το κρέας, ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε στο κρέας το ρύζι. Ελέγχουμε ότι η κατσαρόλα έχει αρκετό νερό ώστε να το σκεπάζει ίσα ίσα.

Τη σκεπάζουμε και βράζουμε για 15' περίπου. Τα τελευταία 5' προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Μόλις ψηθεί το ρύζι, σκεπάζουμε το γείσο της κατσαρόλας με μια καθαρή πετσέτα, βάζουμε από πάνω και το καπάκι και σβήνουμε το μάτι.

Αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να γίνει το ρύζι σπυρωτό, για 15' περίπου.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.