X

Παστίτσιο με τόνο

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια Νο 10

3 κουτιά τόνο κονσέρβας, στραγγισμένο

4 πράσα, το άσπρο τους μέρος, κομμένα στα δύο κατά μήκος (στα 4 αν είναι πολύ χοντρά)

3 φινόκιο κομμένα σε χοντρές φέτες

500 γρ. σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

2 φλιτζ. φύλλα ρόκας, χωρίς τα κοτσάνια

3/4 του φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

Από μια κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο τα πράσινα φύλλα)

1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

Αλάτι, άκοπο πιπέρι, σιναπόσπορος

Για την κρέμα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

7 κουτ. αλεύρι

750 ml γάλα

1 κοφτή κουτ. πελτέ ντομάτας

Χρόνος παρασκευής 60'

Εκτέλεση

Βράζετε 4 φλιτζάνια νερό με το λάδι, το κρασί, 1 κουταλάκι άκοπο πιπέρι και ½ κουταλάκι σιναπόσπορο για 5 λεπτά.

Ρίχνετε τα πράσα και το φινόκιο και αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε το σπανάκι και τη ρόκα, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Φτιάχνετε την κρέμα: Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε μέσα τον πελτέ της ντομάτας.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Αλατοπιπερώνετε.

Θρυμματίζετε τον τόνο και τον ανακατεύετε με τα αρωματικά, την πάπρικα, τα μακαρόνια και τα χορταρικά μαζί με το ζωμό τους.

Ρίχνετε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και περιχύνετε με την κόκκινη κρέμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180°C για 3/4 της ώρας.

Διατροφική αξία
Ενέργεια/μερίδα 700 kcal
Πολλά «καλά» λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) και αντιοξειδωτικά.
Μεγάλες ποσότητες βιταμινών C, Α, Β, ασβεστίου και διαιτητικών ινών.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.

Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Διατροφική αξίαΕνέργεια/μερίδα 700 kcalΠολλά «καλά» λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) και αντιοξειδωτικά.Μεγάλες ποσότητες βιταμινών C, Α, Β, ασβεστίου και διαιτητικών ινών. Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.