Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
500 γρ. αρνάκι σπάλα (ψαχνό κομμένο σε κομμάτια)
500 γρ. μοσχάρι ή κατσικάκι σπάλα (ψαχνό κομμένο σε κομμάτια)
500 γρ. χοιρινό (ψαχνό κομμένο σε κομμάτια)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
200 γρ. γραβιέρα Τήνου ή Σύρου κομμένη σε κύβους
100 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φύτρα τους, κομμένες σε φέτες
5-6 κλαράκια ρίγανη ή θυμάρι
4-5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
6 φύλλα λαδόκολλας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βάζετε όλα τα κρέατα σ’ ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα τυριά και ρίχνετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
Τη διπλώνετε σαν φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα.
Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Διπλώνετε και µε τις υπόλοιπες λαδόκολλες και στο τέλος δένετε το πακέτο µε σπάγκο κουζίνας.
Τοποθετείτε το «πακέτο» σ’ ένα ταψί και το ψήνετε στους 200°C για μία ώρα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-3 ½ ώρες ακόμα.
Ανοίγετε το πακέτο και σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε, «δένετε» τα υγρά του φαγητού με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, χτυπώντας τα με το σύρμα και περιχύνετε μ’ αυτά το φαγητό.
Θερμίδες
Ανά μερίδα 660 kcal
Τι προσφέρει:
Πολύ σίδηρο, πολύ ασβέστιο, πολλές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, καλή ποσότητα βιταμινών Β και πολλά κορεσμένα λιπαρά.
Ανάλυση συνταγών Κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης και μεταβολικού ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
Δ/ντής Δημήτρης Γρηγοράκης, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος.
/ Γεωργία Καπώλη, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος