Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σφυρίδας (250 γρ. το καθένα)
1 πακέτο κουσκούς (500 γρ.)
2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
4 λεμόνια (χυμός)
4 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος, σε λεπτές φέτες
3 καρότα κομμένα σαν λεπτά ξυλάκια
3 φινόκιο λεπτοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα λαχανικά.
Φτιάχνουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Το βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό από τα δύο λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Το αφήνουμε να αρωματιστεί.
Βάζουμε τα φιλέτα της σφυρίδας σε ταψί με το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό των δύο λεμονιών, αλάτι, πιπέρι.
Τα ψήνουμε στο φούρνο (αφού τον έχουμε προθερμάνει) στους 180°C για 20 λεπτά.
Σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν (όχι να λιώσουν): αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ μεγάλο πιάτο: στη μέση το κουσκούς, γύρω του τα λαχανικά και από πάνω το φιλέτο της σφυρίδας μαζί με λίγο από το ζωμό του.
Στολίζουμε με κλαδάκια δυόσμου.
Κουσκούς: Η εξωτική πινελιά, n στιλάτη ιδιομορφία, το μεσογειακό μαξιλάρι.
Η μαροκινή σπεσιαλιτέ κατακτά σταθερά τα μενού, χωρίς κατ ανάγκη να συνοδεύει αραβικά πιάτα.
Είναι το τσαχπίνικο αδερφάκι των ζυμαρικών, που κάνει τα πρώτα του βήματα στnv αθηναϊκή πασαρέλα.