Υλικά
Υλικά
1/2 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. ζεστό νερό
1 φλιτζ. ξίδι ή 1/2 φλιτζ. ξίδι και 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Μία μικρή αποφλοιωμένη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
Μία μικρή γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλ. τριμμένο κύμινο
1/2 κουταλ. τριμμένο πιπέρι ή τσίλι
1/2 κουταλ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης, σε κομματάκια.
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά και μετά τα αναμιγνύουμε με τα υγρά.
Η χρήση ηλεκτρικού μπλέντερ αντενδύκνειται, γιατί μετατρέπει τα υλικά σε πομάδα.
Πρέπει να αφήσουμε το chimichurri τουλάχιστον 12 ώρες μέσα σε φιάλη, κουνώντας την από καιρό σε καιρό για να ανακατεύονται τα υλικά.
Μετά, τη χρησιμοποιούμε σαν σάλτσα.
Οι πρωταγωνιστέςAsador: Γουρουνόπουλο, αρνάκι κλπ, δεμένα σε σιδερένιο «σταυρό».
Το κρέας σιγοψήνεται καρφωμένο στο έδαφος, πάνω από ζωηρή φωτιά.Asado: παρέλαση κοψιδιών από τη σχάρα, σε τρία διαφορετικά στάδια, με λουκάνικα, μεζεκλίκια και χοντρά κομμάτια.Asado de tira: το πιο αγαπημένο κομμάτι των Αργεντινών.
Λωρίδα από μοσχαρίσια παϊδάκια.Chimichurri & adobo criollo: οι δημοφιλέστερες σάλτσες και μαρινάδες.Chorizos, όπως ήδη αναφέραμε, είναι τα λουκάνικα.
Adobos λένε τις μαρινάδες και αlinos τις ωμές σάλτσες, οι οποίες προορίζονται κυρίως για τα ψητά.