Υλικά
Υλικά (για 12-15 κομμάτια)
100 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. τσίπουρο
Μέλι
Σπόροι γλυκάνισου
Παρασκευή
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Λαδώνουμε ελαφρά μια λεία επιφάνεια.
Κάνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο, όπου τοποθετούμε τους κρόκους, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το τσίπουρο.
Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.
Αν η ζύμη μας βγει πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα, την αφήνουμε να «αναπαυθεί» σε ένα χλιαρό μέρος για 2 ώρες.
Στο τέλος των 2 ωρών, χτυπάμε τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στη ζύμη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στους 170 βαθμούς.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκ., κόβουμε 12-15 τετράγωνα, τα οποία διπλώνουμε μία ή δύο φορές.
Τα ρίχνουμε διαδοχικά μέσα στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σουρώνοντας το πολύ λάδι, και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες πολύ ζεστές, περιχύνοντας τες με μπόλικο μέλι και πασπαλίζοντας τες με το γλυκάνισο
Σημ.: Για το τηγάνισμα θα χρησιμοποιήσετε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι, ή φριτέζα.
Αγαπημένο γλύκισμα του έφηβου Ρίcassο