Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. ταλιατέλες (μισές λευκές και μισές πράσινες)
2 κ.σ. φυλλαράκια κόλιανδρου
Ξύσμα από δύο πράσινα λεμόνια (λάιμ) και το χυμό του ενός
1/2 κ.γλ. σπασμένο τζίντζερ
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
160 γρ. καπνιστός σολομός
Χρόνος στην κουζίνα: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 3-4'
Παρασκευή
Βράζουμε τις ταλιατέλες για 2-3 λεπτά μέσα σε αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε.
Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και συμπληρώνουμε με τις ταλιατέλες και το κόλιανδρο, ανακατεύοντας προσεκτικά για 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα, συμπληρώνοντας προαιρετικώς με το σολομό και γαρνίροντας με τα φυλλαράκια του κόλιανδρου.
Το κόλιανδρο αποτελεί ένα αρωματικό τρίο με το τζίντζερ και το πράσινο λεμόνι.
Και το μίγμα γίνεται στο πι και φι.
Ο καπνιστός σολομός δένει εξαιρετικά με το πιάτο.