Υλικά
υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
160 γρ. πανσέτα (αλλαντικό) σε λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, μαντζουράνα, βασιλικός)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σωτάρουμε το κομμένο σπανάκι με το σκόρδο σε 1 κ.σ βούτυρο, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
Οταν μαλακώσει αρκετά το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν τα υγρά του.
Βάζουμε τα φετάκια της πανσέτας στο γκριλ γιά 1'-2', να γίνουν τραγανά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες και τις στραγγίζουμε al dente.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε στη φωτιά γιά 1'.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε στα πιάτα την τριμμένη μυζήθρα.