Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες
2 ½ κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
½ φλιτζ. ξίδι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας στο λάδι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μαζί με το κρέας.
Σβήνετε με το ξίδι, ρίχνετε νερό, τη δάφνη και το μπαχάρι και σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Εν τω μεταξύ ζεματίζετε για λίγα λεπτά τα κρεμμυδάκια σε βραστό νερό.
Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
Κόβετε την άκρη από τη ρίζα τους και τα πιέζετε από την άλλη άκρη για να βγουν οι βολβοί από τα φύλλα τους ολόκληροι σαν από θήκη.
Έτσι τα καθαρίζετε ευκολότερα ενώ είναι ήδη ελαφρά βρασμένα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσουν τα κρεμμυδάκια.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.