Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. αλεύρι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
4-5 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ξίδι από κρασί λευκό
½ φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τις φέτες του κρέατος να πλατύνουν.
Αναμειγνύετε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, πανάρετε το κρέας και το τηγανίζετε στο λάδι.
Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα.
Αναμειγνύετε το μαϊντανό με το σκόρδο αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε στην κατσαρόλα μία στρώση πατάτες, πασπαλίζετε με το μείγμα του σκόρδου και καλύπτετε με μία στρώση από τις φέτες του κρέατος.
Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Περιχύνετε το φαγητό με το ξίδι, το κρασί και το ελαιόλαδο και το σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Ανακινείτε ανά διαστήματα την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.
Το σοφρίτο είναι φαγητό κατσαρόλας με λίγη σάλτσα.
Στη Ζάκυνθο το ονομάζουν σοφιγαδούρα.
Το σοφρίτο είναι φαγητό κατσαρόλας με λίγη σάλτσα.
Στη Ζάκυνθο το ονομάζουν σοφιγαδούρα.