Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
1 αβγό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. νερό
1 κουτ. τσαγιού κοφτή ζάχαρη
200 γρ. τσακιστές ελιές
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις ελιές για 15 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
Ζυμώνετε τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πλάθετε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Βράζετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας μέχρι να δέσουν λίγο.
Στο τέλος προσθέτετε και τις ελιές.
Αλευρώνετε τα σουτζουκάκια, τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, τα περνάτε στη συνέχεια από χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λάδι και τα ρίχνετε στη σάλτσα.
Ανακινείτε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και να ποτίσουν με τη σάλτσα.
Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με ρύζι.
Σημείωση
Ο κιμάς που προέρχεται από δύο και τρία διαφορετικά είδη κρέατος είναι πιο νόστιμος από αυτόν που βγαίνει από ένα μόνο κρέας.
Παραδοσιακή συνταγή από την κουζίνα της Σμύρνης.
Οι πράσινες ελιές ήταν απαραίτητο υλικό.
Αν ωστόσο θέλετε πιο ήπια γεύση, μπορείτε να τις παραλείψετε.