Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μπουκιές
3-4 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)
8-10 κόκκους πιπέρι μαύρο
Αλάτι
500 γρ. μακαρόνια Νο 3
Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μόνα τους στο λάδι και στη συνέχεια με το κρέας.
Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1-1 ½ ώρα περίπου.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
Απλώνετε μια στρώση μακαρόνια στην πιατέλα και ρίχνετε από πάνω λίγη σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί.
Προσθέτετε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και ολοκληρώνετε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.