Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φύλλο δάφνη
3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ροδίζετε λίγο το κρέας στο λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνετε τα μπαχαρικά και τα φέρνετε δυο-τρεις βόλτες για να αφήσουν το άρωμα τους.
Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Όταν το φαγητό αρχίζει να βράζει, συμπληρώνετε 2 φλιτζάνια νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1-1½ ώρα μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.