Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
2 πέρδικες μεγάλες ή 4 μικρές
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Μαδάτε τις πέρδικες, τις καψαλίζετε, πλένετε και καθαρίζετε το εσωτερικό τους.
Κρατάτε τις συκωταριές και τις ψιλοκόβετε.
Αλατοπιπερώνετε τα πουλερικά εξωτερικά και εσωτερικά και τις κόβετε στη μέση αν είναι μεγάλες.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τα συκωτάκια, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε για 2-3΄.
Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους του πιπεριού και το αλάτι.
Βράζετε τη σάλτσα για 2-3΄και την μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τις πέρδικες.
Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου, προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Βγάζετε τις πέρδικες από την κατσαρόλα.
Βγάζετε από την σάλτσα το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
Σερβίρετε τις πέρδικες σε πιατέλα και τις περιχύνετε με την σάλτσα.
Σημείωση
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πέρδικες, με μπεκάτσες, ή παπάκια.