X

Λαγός στιφάδο

Υλικά

Υλικά για 4- 6 άτομα

1 λαγός 1 ½ – 2 κιλά περίπου σε μερίδες

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό

Αλάτι, πιπέρι

1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου

1 - 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Για την μαρινάδα

3 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί

Μισό φλιτζάνι ξίδι

10 –12 κόκκους μαύρο πιπέρι

3– 4 καρφάκια γαρύφαλλο

2- 3 φύλλα δάφνης

Ένα κλαράκι δεντρολίβανο

Μισή κουτ. σούπας θυμάρι τριμμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τον λαγό με νερό και ξίδι.

Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μη μεταλλικό και βάζετε μέσα τον λαγό.

Τον αφήνετε να μαριναριστεί για 24 ώρες, γυρίζοντάς τον κατά διαστήματα για να μην στεγνώσουν τα μέρη που μένουν πάνω από την μαρινάδα.

Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει και τα αφήνετε για λίγα λεπτά.

Τα στραγγίζετε, κόβετε με ψαλίδι την άκρη της ρίζας και πιέζετε από την άλλη άκρη να βγει το κρεμμυδάκι ολόκληρο σαν από θήκη.

Χαράζετε ένα σταυρό στο σημείο της ρίζας για να μην ανοίξουν τα κρεμμυδάκια στο ψήσιμο.

Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια για να μαλακώσουν και τα κρατάτε στην άκρη.

Σουρώνετε τη μαρινάδα και την βράζετε για 10.

Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τον λαγό και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τη μαρινάδα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Δεν το ανακατεύετε για να μην λιώσουν τα κρεμμυδάκια.

Ανακινείτε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για να μην σωθεί η σάλτσα.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.