Υλικά
Υλικά (για 3-4 άτομα)
400 γρ. πένες
200 γρ. ανθότυρο
500 γρ. φρέσκο, τρυφερό σπανάκι (ή 300 γρ. καθαρισμένα φύλλα)
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1/2 φλιτζ. τσ. μυρώνια ή μάραθο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C , απλώνουμε το προσούτο σε ταψάκι, πάνω σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε τα κοτσάνια, αν είναι ολόκληρο.Το κόβουμε σε κομμάτια.Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο, αλατισμένο νερό.Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει το νερό του και τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσει αρκετά, αλλά όχι τελείως.
Αν έχει αρκετά υγρά, τα στραγγίζουμε.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον ανθότυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το προσούτο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.Στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.