Υλικά
Υλικά
450 γρ. πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
125 γρ. βούτυρο
4 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για να μη μαυρίσει, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το νερό, τις χρωματιστές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρύπες πάνω του.
Σερβίρεται ζεστό.
Επίσης...
Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.
Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.
Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.
Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.
Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.
Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.
Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.
Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.
Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.
Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.
Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.