Υλικά
Υλικά
450 γρ. πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
125 γρ. βούτυρο
4 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για να μη μαυρίσει, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το νερό, τις χρωματιστές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρύπες πάνω του.
Σερβίρεται ζεστό.
Επίσης...
Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.
Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.
Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.
Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.
Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.
Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.
Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.
Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.
Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.
Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.
Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.
Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.