Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό κρεμμύδια λευκά (σε φέτες)
100 ml ελαιόλαδο
600 ml ζωμός κότας
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου
100 γρ. τσάι του βουνού
Αλάτι
Πιπέρι
Σπάγκος
Μεμβράνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και τα αφήνουμε να «ιδρώσουν» καλά με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε περίπου για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε το τσάι του βουνού δεμένο με ένα κομμάτι σπάγκο σε ματσάκι και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το τσάι και περνάμε τη σούπα από μπλέντερ, ώστε να πάρει παχύρρευστη υφή.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και κρατάμε τη σούπα κάπου ζεστά.
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους και τη σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να γίνει λιγάκι τραγανή.
Σουρώνουμε την πανσέτα για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τρίβουμε τη γραβιέρα σε φλοίδες.
Σερβίρουμε τη σούπα μας βάζοντας από πάνω την πανσέτα αγριογούρουνου και τη γραβιέρα.