Υλικά
υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. αρνίσιο κιμά
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι
2 κ.γ. σπόροι κύμινου, κοπανισμένο
2 κ.γ. σουμάκ (σε καταστήματα μπαχαρικών)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πίτες για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σ' ένα ταψάκι αναμειγνύουμε τον κιμά με το βούτυρο, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα επί 5', ν' αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Κατόπιν πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, περίπου 12 εκ.
μήκος και 4 εκ.
πάχος.
Τα ψήνουμε σε μαντεμένιο τηγάνι με αυλάκια ή σε λαδωμένη σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τα.
Στο μεταξύ, λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ελαφρά τις πίτες και τις ψήνουμε γιά 2'-3'.
Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, με ροδέλες κρεμμυδιού και μαϊντανό.