X

Πικάντικο ντιπ με ψητή πιπεριά

Υλικά

υλικά

3 πιπεριές Φλωρίνης

300 γρ. κατίκι Δομοκού 

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό

3 κ.σ. ελαιόλαδο 

αλάτι, πιπέρι

αραβικές πίτες ή κριτσίνια

παρασκευή

Πλένουμε, σκουπίζουμε και ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές, μέχρι να καεί η φλούδα τους.

Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως και αφαιρούμε τους σπόρους (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμες πιπεριές από βάζο ).

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιούμε ώστε να γίνει πηχτή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.

Μοιράζουμε το ντιπ σε δύο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Συνοδεύουμε με κριτσίνια ή με ψημένες αραβικές πιτούλες.

Σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί λαχανικά (αγγούρι, καρότο, σέλερυ) σε μπαστουνάκια.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές