X

Κριθαράκι με κολοκυθάκια

Υλικά

υλικά γιά 6 άτομα (σαν πρώτο πιάτο)

2 φλ.τσ. κριθαράκι χοντρό

4 μέτρια κολοκυθάκια (αν υπάρχουν οι ανθοί, τους κρατάμε)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος

6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

4 φλ.τσ. ζωμό κότας καυτό (ή όσο χρειαστεί)

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος (ή γουόκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3' το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε.

Αφήνουμε να τηγανιστούν 3'-4', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τα κρατάμε γιά το τέλος.

Ρίχνουμε στο σκεύος το κριθαράκι και ανακατεύουμε λίγα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το πιεί.

Κατόπιν, προσθέτουμε μισό φλ.τσ.

καυτό ζωμό και αφήνουμε να τον πιεί, ανακατεύοντας τακτικά.

Συνεχίζουμε έτσι, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό.

Πλησιάζοντας προς το τέλος, το κριθαράκι έχει χυλώσει -χωρίς να έχει μαλακώσει υπερβολικά- και είναι αρκετά ζουμερό, αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Προσθέτουμε τότε τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε, το σκόρδο λυωμένο ή τριμμένο στον τρίφτη, το ξύσμα και τον δυόσμο.

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε απλωτό σκεύος και ψιλοκόβουμε επάνω λίγους από τους κίτρινους ανθούς που κρατήσαμε.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.