Υλικά
υλικά
1 κιλό μοσχάρι μπούτι
½ κιλό μακαρόνια
½ κιλό ντομάτες ώριμες
3-4 κρεμμύδια
3-5 σκελίδες σκόρδο
300gr κεφαλογραβιέρα
1 φύλλο δάφνης
Διάφορα μπαχαρικά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρέας μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Όταν ροδίσει και από τις δυο πλευρές χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο ξύδι ( εναλλακτικά κρασί κόκκινο ) .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το φύλλο δάφνης και το αφήνουμε να βράσει.
Στο τέλος βάζουμε τις ντομάτες .
Για να έχουμε πετύχει την παστιτσάδα ή σάλτσα θα πρέπει να είναι σκούρα και πηχτή.
Μετά ασχολούμαστε με τα μακαρόνια, τα βράζουμε τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Η τελευταία πινελιά είναι η τοπική κεφαλογραβιέρα.
Ένα extra tip: η χωριάτικη παστιτσάδα γίνεται με κόκορα και τα μακαρόνια είναι χοντρά.