X

Εύκολο τσάτνεϋ ντομάτας

Υλικά

υλικά

1 κ. ώριμες, νόστιμες ντομάτες

400 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

280 γρ. καστανή ζάχαρη

1 φλ.τσ. εκλεκτό ξίδι από κόκκινο κρασί

1-2 πιπερίτσες τσίλι χωρίς τους σπόρους, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες αν είναι χλωρές

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, χαράζουμε τις ντομάτες σταυρωτά στο κάτω μέρος και τις ζεματάμε γιά 1' σε νερό που κοχλάζει.

Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως και τις χοντροκόβουμε, αφαιρώντας τους σπόρους.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά γιά 40' περίπου, μέχρι να πήξουν και πάρουν την υφή μαρμελάδας.

Ανακατεύουμε συχνά στη διάρκεια του βρασίματος.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο.

Γιά περισσότερη διάρκεια, βάζουμε τα ζεστά βάζα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε γιά 15'.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές