Υλικά
Υλικά
1 κ. πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μαύρες ελιές ξυδάτες
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε καλά αλατισμένο νερό (1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε λίτρο νερού).
Όταν βράσουν –να τρυπιούνται με το πηρούνι αλλά να μην είναι λιωμένες), τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να πιάνονται.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη και τον μαϊντανό.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις περιχύνουμε.
Ανακατεύουμε απαλά από πάνω προς τα κάτω για να μην σπάσουν.
Προσθέτουμε τις ελιές για γαρνιτούρα.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει τελείως (εκτός ψυγείου) και να απορροφήσει το λαδολέμονο πριν τη σερβίρουμε.