Υλικά
Υλικά
1/2 άσπρο λάχανο
2 τρυφερά καρότα
6 κλωνάρια σέλινο
5 κλωνάρια μαϊντανό
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
Ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, χοντροκόβουμε το σέλινο και το μαϊντανό.
Ανοίγουμε την πιπερίτσα, βγάζουμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και την κόβουμε πολύ ψιλή.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε βαθιά σαλατιέρα και τα τρίβουμε με μια κουταλιά αλάτι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και τα ξανατρίβουμε.
Αρτύζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αρκετό ξύδι.
Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης και ελάχιστο πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο.