Υλικά
Υλικά
1 μεγάλο κουνέλι
3 μέτριες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά (χωρίς τρύπα)
1/2 φλιτζάνι τσ. ε.π.ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσ.κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σ.βούτυρο
5-6 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τσ. κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια .
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι.
Το γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να σωταριστεί 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το γαρύφαλλο, την κανέλα , το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει, ελέγχοντας συχνά αν χρειάζεται λίγο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε πριν μαλακώσουν πολύ.
Τα ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και μερικές κουταλιές απο τη σάλτσα του κουνελιού.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα μακαρόνια και από πάνω τη σάλτσα με το κουνέλι και το τριμμένο τυρί σε μπολ.