Υλικά
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
Για τον κιμά
300 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του τσαγιού αρακάς
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
2 1/2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 γεμάτες κουτ. της σούπας αλεύρι
11/2 νεροπότηρο ζεστό γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. του τσαγιού τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και σοτάρετε.
Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα.
Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Ρίχνετε την ντομάτα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μελώσει ο κιμάς. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε τα μισά σε ένα ταψί φούρνου, αδειάζετε από πάνω τον κιμά με τα λαχανικά ώστε να πάει παντού.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με το βούτυρο το αλεύρι.Αδειάζετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς αραιή μπεσαμέλ και τότε ρίχνετε το μοσχοκάρυδο.
Αδειάζετε μέσα το τυρί, ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει. Περιχύνετε την μπεσαμέλ πάνω στο ταψί, τη στρώνετε με ένα μαχαίρι και ψήνετε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και μέχρι να κάνει κρούστα.