Υλικά
υλικά
350 γρ. φρέσκα συκωτάκια πουλιών
250 γρ. πανσέτα (κρέας) με αρκετό λίπος, χωρίς το δέρμα, περασμένη δυο φορές στη μηχανή του κιμά
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
4 κρόκους αβγών
25 γρ. σταφίδα μαύρη
1/2 φλ.τσ. μπράντυ
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
παρασκευή
Κρατάμε 3 κ.σ από το κονιάκ.
Προσθέτουμε στο υπόλοιπο 3-4 κ.σ ζεστό νερό και βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν περίπου 1 ώρα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και βάζουμε μέσα ένα βαθύ ταψάκι με νερό (για το μπαιν μαρί).
Πλένουμε τα συκωτάκια και αφαιρούμε μεβράνες και νεύρα.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τον κιμά, τα συκωτάκια, τους κρόκους, τις 3 κ.σ μπράντυ, τα μπαχαρικά και κάνουμε έναν πολτό.
Προσθέτουμε κατόπιν την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε να ενωθεί.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις σταφίδες (θα βυθιστούν στο μείγμα κατά το ψήσιμο).
Ψήνουμε στο φούρνο, βάζοντας το σκεύος μέσα στο ταψάκι με το νερό, αρχικά στους 200ο, μετά από 20' κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ο, συνολικά για 45'-50'.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για μιά νύχτα.